Inspiraatio

Kun kulkee silmät auki, löytää jänniä juttuja.
Tämän idean löysin jostain valtameren tai rapakon takaa. Kutsun niitä ilmekiviksi. Ilmekivet ovat juuri sopivan hauska ja humoristinen keino käydä läpi tuntemuksia vaikkapa pahantuulisen kanssa. Monesti otan sivuun tämän henkilö pahantuulisen ja pyydän tekemään kivistä ilmeen, joka kuvaa hänen mielialaansa juuri nyt. Jatkokysymyksinä voi miettiä kuinka ilmettä saisi muutettua, tai tehdä vastailmeen: Kun sinulla on tuollainen mieli, muuttuu oma mieleni tällaiseksi… Hauska peli on myös lasten kanssa sellainen, jossa nostetaan lapulla erilaisia ilmeitä, jotka rakennetaan kivistä ja toisen pitää arvata mistä tuntemuksesta on kyse. Ilmekivien tekemiseen tarvittiin kotipihan sileämpiä kiviä, akryylimaaleja ja spray -lakkaa.

Kuka pelkää betonia? Varmaan aika moni, mutta ihan syyttä suotta, jos vain valitsee työskentelyalueeksi pihamaan. Kevääseen sopivat kestävät betonimunat, mutta niiden vieressä on ”Toiveiden puu”. Toiveiden puu on valettu kiinni betoniin käyttäen muottina vanhaa maitotölkkiä, puun ranka on kaatuneen puun oksan karahka. Tämä toiveiden puu odottaa vielä lopullista ulkoasuaan, mutta tarkoituksena on, että jokainen valaja voi maalata ja liimata siitä itselleen oman aution saarensa: Täynnä toiveita ja hyvää mieltä. Puun oksille voi liimata paperisia lehtiä, mutta ehkä myös kirjoittaa viestejä roikkumaan oksille tulevaisuuden unelmista muistuttamaan?
Joskus kun ryppyotsaisella aikuisella lyö vähän yli tuo oman elämän vakavuus, on jhauskaa heittäytyä supersankariksi. Luo siis oma hahmosi, valokuvaa se taivaalla lentämässä ja räjäytä some tekemällä siitä oma profiilikuvasi.